انواع ورق­‌های فولادی مجاز در ال اس اف عبارتند از:

  • فولاد سازه­‌ای رده ۲۳۰ تیپ H (S230H)
  • فولاد سازه‌­ای رده ۳۴۰ تیپ H (S340H)
  • فولاد سازه‌­ای رده ۲۳۰ تیپ L (S230L)
  • فولاد سازه‌­ای رده ۳۴۰ تیپ L (S340L)

* فولاد­های تیپ L تنها باید برای لاپه­‌ها و تیرچه­‌ها بکار گرفته شوند.

مشخصات مکانیکی فولاد به کار رفته در اعضاء سیستم LSF باید مطابق جدول زیر باشد.

نوع فولادتنش تسلیم (MPa)تنش کشش نهایی (MPa)کرنش نسبی در ۵۰ میلی متر طول
S340H۳۴۰۴۵۰%۱۰
S230H۲۳۰۳۱۰%۱۰
S340L۳۴۰
S230L۲۳۰

طبق بند آیین­‌نامه ایران ورق­‌های فولادی سردنورد شده باید با پوشش محافظ از خوردگی با آلیاژ روی – آلومینیوم طبق استاندارد­های معتبر پوشانده شود و ضخامت فولاد اعضای سازه­ای و غیرسازه­ای سرد نورد شده باید بدون احتساب پوشش محافظ از خوردگی بین ۰.۵ تا ۳ میلی­متر باشد.

سازه ال اس اف LSF از فناوری‌های نوین مورد استفاده در ساختمان‌سازی است. این سازه سبک، بارهای مرده ساختمان‌های سنگین را به همراه ندارد. چنین ویژگی‌ای، ترس و وحشت زلزله را کاهش می‌دهد. در مناطق زلزله‌خیز، حفاظت از جان و مال افراد با روش‌های جدید اهمیت بسیاری دارد. اگرچه راهی برای مهار زلزله وجود ندارد اما می‌توان با استفاده از فناوری‌های نوین، خطرات ناشی از آن را کاهش داد. سازه ال اس اف با به حداقل رساندن بارهای پایه با استفاده از اجزای ساخته شده از فولاد گالوانیزه نورد سرد شده، مقاومت و طول عمر ساختمان را به حداکثر می‌رساند.

ال اس اف

چرا سازه ال اس اف؟

دلایل مختلفی منجر به محبوبیت بیش از حد سازه LSF شده‌است:

انعطاف‌پذیری سازه ال اس اف

به دلیل متنوع بودن ضخامت و ابعاد جدار نازک فولادی، این ورق‌ها در مرحله طراحی انعطاف بالایی دارند. از این رو می‌توان به سادگی از آن‌ها برای ساخت قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده کرد.

دوام بالا ال اس اف

استفاده از جدار نازک فولادی و گالوانیزه، احتمال کج شدگی، تغییر شکل، پیچش، خزش، ترک و هجوم حشرات را به حداقل می‌رساند.

سبک وزن بودن سازه LSF

مقاطع فولادی استفاده شده در سازه ال اس اف LSF، صاف، یکدست و با کیفیت هستند و با وزن پایینی که دارند هزینه‌های ناشی از حمل و نقل را کاهش می‌دهند.
مزیت دیگر سبک بودن سازه، کاهش خطرات ناشی از زلزله است. این سیستم از سازه‌های عادی سبک‌تر بوده و در نتیجه با جذب نیروی کمتر زلزله، آسیب و خسارات را کاهش می‌دهد. علاوه بر مقاومت در برابر زلزله، این سازه‌ها مقاومت بالایی در برابر طوفان‌های سهمگین نیز دارند.

استحکام سازه LSF

همان‌طور که گفته شد، از مقاطع جدار نازک نورد سرد در سازه ال اس اف LSF استفاده می‌شود. نسبت مقاومت به وزن این مقاطع بالاتر از دیگر از اجزای فولادی دارند. جایگزین شدن این اجزا به جای مقاطع فولادی سنگین، امکان بهره‌وری را بالا می‌برد.

بالا بودن کیفیت اجرا سازه LSF

سازه‌های معمول اگرچه طراحی باکیفیتی دارند، اجرای آن‌ها چندان دقیق و قوی انجام نمی‌شود؛ بنابراین کیفیت مورد انتظار را ندارند. سازه‌های پیش ساخته ال اس اف LSF، مراحل کنترل کیفی را در کارخانه طی می‌کنند و در نتیجه رفتاری مورد انتظار از خود نشان می‌دهند. اتصالات این نوع سازه‌ها نیز کیفیت اجرایی بسیار بالایی دارند.

سرعت بالای اجرای سازه LSF

مصالح مورد استفاده پیش ساخته بوده و در کارگاه تهیه شده، سپس به محل اجرا منتقل و نصب می‌شوند. این فرآیند سرعت ساخت را افزایش می‌دهد. در خصوص مصالح مورد نیاز ساخت خانه، مقاله‌ای جدا را اختصاص داده‌ایم.

کاهش مصرف انرژی و قابلیت بازیافت ال اس اف

بر اساس استانداردهای جهانی از عایق‌کاری در ساخت سازه LSF استفاده می‌شود. بنابراین انتقال انرژی به حداقل رسیده و در هزینه‌های مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد.
از سوی دیگر، تقریبا تمام مصالح مورد استفاده قابل بازیافت بوده و مصالح بسیار اندکی امکان استفاده مجدد ندارد. بنابراین سازه‌های LSF از این طریق به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند.

مقاومت در برابر شرایط محیطی نامطلوب

با به کارگیری ورق‌های گالوانیزه، نگرانی برای خوردگی و زنگ زدگی به حداقل میزان خود خواهد رسید. ورق گالوانیزه مقطعی بسیار مقاوم به خوردگی است و عمری طولانی دارد.

اجرای آسان تاسیسات

استفاده از مقاطع مشبک در سازه، عبور سیم‌ها و لوله‌ها را ساده می‌کند؛ بنابراین تاسیسات مکانیکی و برقی بدون بروز مشکل خاصی اجرا خواهند شد.

سازه ال اس اف LSF کجا کاربرد دارد؟

طی سال‌های گذشته، سازه ال اس اف LSF به یکی از پرکاربردترین انواع در ساختمان سازی تبدیل شده است. در حال حاضر در ایران و بسیاری کشورها چون انگلستان، کانادا، استرالیا، ژاپن و … استفاده از این نوع سازه رواج یافته است. از آن‌جایی که ایران کشوری زلزله‌خیز است، انتظار می‌رود کاربرد این نوع سازه برای کاهش خطرات ناشی از زمین‌لرزه بیشتر شود.

● ساختمان‌های مسکونی چند واحدی حداکثر تا ۸ طبقه
● ساخت شهرک‌های مسکونی ضروری در حداقل زمان ممکن
● ساخت سازه در مناطق زلزله‌خیز
● ساختمان‎های ورزشی و آموزشی
● ساخت سالن‌های مختلف برای گلخانه، مرغ‌داری، گاوداری و …
● ساخت خانه باغ و ویلا
● کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی موقت و دائمی
● ساخت نیم‌طبقه در فضاهای دارای ارتفاع زیاد
● افزودن طبقات به پشت‌بام ساختمان

ال اس اف

واوان